(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Smetanový hrášek
Potřebné ingredience
350 g (pytlík) mraženého nebo čerstvého hrášku, 1/4 litru smetany na vaření(stačí i mléko, ne však odtučněné), 1 vrchovatá lžíce hl.mouky, 100g másla, 1 velká cibule, pepř, sůl.
Postup přípravy
Na másle se do sklovata osmahne na drobno nakrájená cibulka, zasype se moukou, zapraží, zalije smetanou. Přidá se hrášek, osolí se a opepří(vůbec se nebojte a pořádně to opepřete!). Vaří se na mírném ohni za častého míchání cca 20 minut. Podává se s osmaženými, na nudličky nakrájenými, kuřecími prsíčky(krůtí) a jako příloha je nejlepší rýže a ještě lepší je kari rýže. Jde i brambor.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé